U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Spitskoolschotel met baconpuree en kaasrösti

20 minuten bereidingstijd
20 - 25 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Rösti Original
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 250 g baconreepjes
  • 1½ tl kerrie
  • 400 g gesneden spitskool (koelvers)
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 takjes peterselie
  • Ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de uien.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de baconreepjes in 5 minuten knapperig uit. Schep de bacon uit de pan.
  • Fruit in het baconvet de uien 2 minuten. Bestrooi met de kerrie. Voeg de spitskool toe. Bak de spitskool in 10 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn. Meng de rösti met de kaas en de peterselie.
  • Schep de spitskool in de ovenschaal. Schep de bacon door de puree en breng op smaak met peper. Schep de baconpuree op de spitskool en strijk glad.
  • Bestrooi de puree met het rösti-kaasmengsel. Bak de spitskoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • Hollandse ovenschotel van aardappelpuree, kerrie-spitskool, bacon en een krokante verrassing: een dakje van kaas en rösti.
  • Tip: Voeg aan de spitskool wat frisse blokjes appel of ananas toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 550 kcal
  • 30 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 41 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 3,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen